Skip to main content

EL COMERÇ, AL LÍMIT


Maria Rius i Soler,  Delegada de la Cambra de Terrassa a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès.

Aquest any 2020 ens ha portat un gran canvi a les nostres vides i, dins el món comercial, una transformació inesperada. Tant el petit comerç, com els grans centres comercials i fins i tot les transaccions internacionals, han requerit d’una adaptació en l’activitat a una velocitat de vertigen. El gran protagonista d’aquesta transformació ha estat l’e-commerce, que ha posat el llistó molt alt per al comerç de proximitat, ja que aquest és el menys preparat per adaptar-se, al que per ell és un nou sistema de venda. I no tots els comerços han disposat de les mateixes possibilitats per assolir aquest repte.

Amb l’ànim de fer arribar a tothom l’opció d’ampliar els coneixements en mètodes digitals, des de la Cambra de Terrassa s’han organitzat diferents cursos on-line, posant a l’abast de tots els comerciants l’oportunitat de no deixar escapar el tren del futur. També diferents ajuntaments han organitzat promocions per estimular la compra a la petita botiga de barri i ofert assessorament en l’establiment de mesures de seguretat, imprescindibles durant la pandèmia. Amb tot, formar part d’alguna associació de comerciants és sempre recomanable i molt especialment en situacions com les d’aquest any. Compartir, informar, promocionar, donar suport… tot per fer un comerç més fort.

Adherir-se a un marketplace, experimentar en la utilització de les xarxes socials o també la venda per WhatsApp, són accions que han demostrat una vegada més, la voluntat de servei d’aquest petit comerç, que és capaç de tot per poder seguir donant vida als pobles i barris, sempre prioritzant l’atenció als clients i veïns que són amb els que comparteixen el dia a dia. Malgrat totes les dificultats, cada dia aixecarem la persiana amb la mateixa il·lusió que els nens la nit de Reis i seguirem en la lluita de fer gran aquest ofici.

Close Menu