Skip to main content

El director general del CDTI, Javier Ponce, manté una trobada amb un grup d’empresaris i empresàries de la demarcació de la Cambra de Terrassa

La trobada ha acostat el CDTI al teixit empresarial de la demarcació de la Cambra de Terrassa, un territori amb gran potencial per a la investigació, la innovació i el desenvolupament.

 

Terrassa, 20 de desembre de 2022. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va organitzar el passat dijous dia 15 de desembre una trobada del director general del Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI), Javier Ponce, amb un grup d’una trentena d’empresaris i empresàries de diferents sectors representatius de seva demarcació, un territori amb un gran potencial per a la investigació, la innovació i el desenvolupament.

La trobada, que es va desenvolupar a l’Hotel Don Cándido, va servir tant per acostar el CDTI a les empreses del territori com també perquè els directius i directives d’empreses facin arribar les seves inquietuds, punts de vista i necessitats, perquè aquestes puguin ser considerades en futures convocatòries d’ajuts i d’inversió.

Cal recordar que la Cambra de Terrassa va ser pionera a Catalunya, l’any 2000, en l’orientació i l’assessorament orientat a les empreses amb projectes d’investigació, desenvolupament i innovació. Més tard, l’any 2007, la Cambra de Terrassa també va ser de les primeres en incorporar-se a la xarxa de Punts d’Informació (PIDI) del CDTI, amb la voluntat de contribuir a impulsar l’activitat innovadora del teixit empresarial de la demarcació.

El president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, va donar la benvinguda als i les assistents, en la qual va fer esment al projecte Cambra B&W, de remodelació integral de l’edifici amb la voluntat d’adaptar l’entitat a la realitat actual del teixit empresarial, promoure l’esperit emprenedor entre el teixit socioeconòmic de la demarcació i integrar-lo a l’ecosistema emprenedor de Barcelona, entre d’altres. En aquest sentit, Ramon Talamàs va remarcar que cal donar un impuls a la indústria de Terrassa, ja que la ciutat està perdent pes industrial respecte altres municipis de la demarcació i el conjunt de Catalunya. Escolta les declaracions de Ramon Talamàs fent clic aquí.

En la seva intervenció, Josep Beltran, responsable d’Assessorament Estratègic Empresarial de la Cambra de Terrassa, va presentar les diferents accions d’orientació i assessorament orientat a les empreses amb projectes d’investigació, desenvolupament i innovació duts a termes des de l’entitat (uns 1.200 projectes d’I+D+i assessorats des de l’any 2000) i la voluntat de la Cambra d’acostar el CDTI a les empreses del territori. Escolta les declaracions de Josep Beltran fent clic aquí.

 

Intervenció de Javier Ponce i debat amb el públic assistent

En la seva intervenció, Javier Ponce, director general del CDTI, va detallar les diferents línies d’ajudes econòmiques i de subvencions de l’entitat dirigides a l’I+D+I i a la internacionalització de l’I+D+I. Entre aquestes, s’hi troben subvencions i ajudes parcialment reemborsables, licitacions de compra pública precomercial (prototips), ajudes per a la creació d’empreses de base tecnològica o capital risc en empreses tecnològiques, entre d’altres.

 

Ponce va remarcar els canvis produïts en els vectors de competitivitat, en aspectes com ara la globalització, amb la relocalització i retallada de les cadenes de valor o la reorientació de la innovació, en la qual hi han incidit una nova logística de proveïment i lliurament; la digitalització; la industrialització de la nanoescala o l’economia circular i l’eficiència energètica.

Pel que fa a les dades a Terrassa, el director general del CDTI va destacar: “des del CDTI hem finançat 69 projectes en els darrers 6 anys, que han rebut uns 29 milions d’euros d’aportació pública, fonamentalment en sectors industrials”. A més, ha afegit: “Terrassa destaca per estar en un percentatge superior a la mitjana catalana en activitat d’I+D industrial. Així, Terrassa està per sobre del 50% en activitat d’I+D Industrial, mentre que la mitjana catalana se situa entre el 32% i el 33%”. Sant Cugat del Vallès i Terrassa són, per darrere de la zona de Barcelona, les dues ciutats catalanes que han rebut més inversions per a empreses per part del CDTI. Escolta les declaracions de Javier Ponce fent clic aquí.

Després es va obrir un torn de preguntes amb els i les assistents, molt actiu, on van poder solucionar els seus dubtes sobre les diferents línies d’ajuts i subvencions del CDTI que han generat molt interès entre el públic.

Àudio resum de la intervenció de Javier Ponce

 Si feu clic aquí, accedireu a un resum en àudio de la intervenció de Javier Ponce a la sessió “El CDTI com a palanca a la innovació i a la inversió”.

Close Menu