Skip to main content

DESENVOLUPAR LA CULTURA DIGITAL A LES ORGANITZACIONS: UN REPTE DE PRESENT


Josep Prats, Director Gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa

Estem immersos en plena eclosió d’aquesta era digital i les dificultats d’assimilar el concepte en tota la seva extensió en una empresa són un repte majúscul ja que, si una cosa queda clara en la percepció de com la digitalització ens pot afectar, és en què hem de reaccionar per tal que la nostra empresa no quedi enrere o quedi mal posicionada en el context on es mou per no haver pres les decisions encertades en l’adopció d’eines digitals.

Però tant important és tenir clar per quins àmbits i processos de la nostra empresa s’ha d’anar consolidant la incorporació de les eines i alternatives sustentades en les tecnologies digitals com ho és el desenvolupament d’una cultura digital a l’empresa. Reduir la digitalització a la tria d’unes eines i tecnologies digitals per intentar buscar millores puntuals d’eficiència en processos o productes pot ser un error. La incorporació de les eines digitals ha d’anar precedida d’una comprensió de com aquesta pot millorar el conjunt de l’empresa i prioritzar allà on ens donarà millor resultat o podem desenvolupar un bon aprenentatge i anar avançant en la seva consolidació. I el que és fonamental, implementar models organitzatius que fomentin l’actitud positiva vers la digitalització i permetin desenvolupar les seves capacitats i competències vetllant pel gap o fractura digital que es produeix entre els diferents perfils professionals de l’empresa.

Des de la Cambra hem iniciat un projecte de suport de proximitat per a 200 empreses, autònoms i emprenedors, que té com a objectiu ajudar-los a valorar la potencialitat de la digitalització i assessorar-los de forma personalitzada en la presa de decisions, amb un equip propi i expert, que forma part de la iniciativa Acelera Pyme, un projecte de suport a la digitalització que la Cambra de Terrassa ha aconseguit per a la demarcació amb el suport de la Cambra d’Espanya i Red.es.

Close Menu