Skip to main content

T’expliquem com funciona i quins són els cursos que es poden bonificar

 

Ara fa 25 anys que va néixer el Sistema de Formació per a l’Ocupació amb l’objectiu de promoure el desenvolupament personal i professional dels treballadors/es, millorant així la competitivitat de les empreses i els professionals.

Amb aquest punt de partida, l’any 2002, va néixer el Sistema de Bonificacions de la Formació, amb l’objectiu de flexibilitzar l’accés i la gestió dels recursos formatius de les empreses vers els seus treballadors, i que es va començar a aplicar efectivament dos anys després.
D’aquesta manera, l’any 2015 va entrar en vigor una nova llei (Llei 30/2015) amb l’objectiu de promoure el dret a la formació, contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses, millorar l’adequació de l’oferta formativa i garantir l’eficiència i transparència en la gestió dels recursos.

Com funciona el Sistema de Bonificacions a la formació?
Cada any, les empreses paguen una quota de formació, aquest import es tradueix en un crèdit anual* destinat a la formació del seu personal amb càrrec a la Seguretat Social i que pot fer-se efectiu mitjançant l’aplicació de bonificacions a la mateixa Seguretat Social (Tc’s).

Aquest fons o crèdit és anual, això vol dir que, si a final d’any no s’ha gastat, es perd (en el cas d’empreses fins a 50 treballadors, és possible acumular aquest crèdit per a l’any següent fent una gestió per a la reserva dels diners que es preveuen que no s’utilitzaran en l’any en curs)**.

Qui pot accedir a les bonificacions a la formació?
Són bonificables les accions formatives que realitzin els treballadors en Règim General (queden exclosos els autònoms i treballadors de l’Administració Pública).

Quins tipus de formacions es poden bonificar?
És bonificable qualsevol acció formativa que guardi relació amb l’activitat que desenvolupa l’empresa i estigui dirigida a l’adquisició i millora de les competències i qualificacions professionals dels treballadors. Aquesta formació ha de ser impartida per un centre registrat al SEPE (o per la mateixa empresa).

Hi ha algun requisit o requeriment per poder demanar la bonificació?
És requisit que les accions formatives tinguin un mínim de 2 hores, que poden realitzar-se de forma presencial, a distància o mixta.

Saps que tots els cursos de la Cambra són bonificables?
Consultar la nostra oferta formativa

Si tens dubtes sobre com demanar la bonificació, contacta’ns… T’ajudarem!

 

*Calcula el crèdit de l’empresa (simulació)

**RD 694/2017 Article 11.3

Close Menu