Skip to main content

Des de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea el dia 1 de gener de 2021 les regles del joc han canviat, i per tant, ha sorgit la preocupació i confusió a l’hora de com tractar les operatives amb el Regne Unit

Al convertir-se en un tercer país amb la Unió Europea, totes les operatives hauran de tractar-se com a exportacions i per tant, estaran obligades a realitzar formalitats duaneres

Per poder realitzar aquestes formalitats, serà indispensable l’obtenció del número EORI (Registre i  Identificació d’Operadors Econòmics) per part de l’empresa, el qual és atorgat per l’autoritat duanera i permet realitzar operatives d’exportació i importació. Aquest número és de vital importància, ja que a la factura comercial hauran d’aparèixer els EORI tant del comprador com del venedor per poder despatxar la mercaderia a la Duana.

Com es demostra l’origen de la mercaderia?

Un altre dels aspectes que més preocupa, és com es demostrarà l’origen de la mercaderia a l’hora d’exportar al Regne Unit. De la mateixa manera que en altres acords de lliure comerç, s’estableix un protocol de normes d’origen el qual determina la manera de justificar l’origen.

En aquest acord, s’estableix el Sistema REX de Registre d’Exportadors, és un sistema que permet als exportadors auto-certificar l’origen preferencial de les mercaderies i, per això, contribueix a simplificar els tràmits d’exportació.

Si tens qualsevol consulta en relació amb aquests tràmits, amb l’operativa i en com obtenir aquests registres contacta’ns i resoldrem tots els teus dubtes.

 

Janis Soliano
Àmbit jurídic internacional de la Cambra
ajuridica@cambraterrassa.org
93 733 98 33
Linkedin

Close Menu