Skip to main content

CENTRATS EN EL PRESENT, ALGUNA IDEA PER ENCARAR AMB CONFIANÇA EL FUTUR QUE ESDEVINDRÀ


Ramon Talamàs, President de la Cambra de Comerç de Terrassa

Com cada quinze dies, publiquem en aquest espai d’opinió de la Cambra sobre un tema socioeconòmic d’actualitat. Enguany, hem tocat temàtiques com la configuració del nou Govern, l’apropament del món empresarial a les escoles, el pla de mobilitat del Vallès, la digitalització i àdhuc l’aportació de l’hoquei a la nostra activitat socioeconòmica.

Avui és difícil sostraure’ns la greu crisi sanitària del Covid-19 i més quan hom escriu aquesta opinió confinat a casa, pendent (potser massa) de notícies, quasi totes alarmants, els índexs borsaris i d’activitat econòmica i amb un munt de decisions empresarials particulars ajornades.

Amb tot, la meva opinió vol ser de confiança. D’ençà que vàrem assumir les actuals responsabilitats en els òrgans de govern de la Cambra, he visitat un munt d’empreses amb la finalitat de conèixer la seva situació, història, perspectives i necessitats i així poder adequar-hi els nostres serveis. En tots els casos la seva evolució ha passat per situacions complexes, imprevistes i també difícils d’afrontar que han pogut superar gràcies a una adaptació a les diferents situacions, a l’enginy empresarial i a una forta resiliència, la característica més comuna en tots els casos.

Estimo que aquestes experiències certament enfocades als camps d’activitat i de mercats de cada situació, constitueixen un pòsit de gran valor, i més si fóssim capaços de posar-les en comú amb altres visions de diferents camps de la societat civil i conjuntament afrontar el reptes que tenim com a societat i que, a partir d’ara, encara ens interpel·laran molt més.

Parlant recentment amb un clarivident conciutadà em va transmetre aquesta idea, enfocada a encarar el model de societat que ha d’aixoplugar els diferents vèrtexs de la nostra polièdrica realitat. Avui, més que mai, crec què val la pena pensar-hi i, com a Cambra, voldrem contribuir-hi perquè entenem que l’activitat socioeconòmica a la qual ens devem també està estretament vinculada a la societat sociopolítica del nostre entorn. A curt termini però, toca centrar-nos a donar sortida encertada als molts interrogants que planteja aquesta crítica situació al nostre teixit comercial, productiu i de serveis.

Molta salut a tots. Cuideu-vos

Close Menu