Skip to main content

CAMPANYES PER DINAMITZAR L’ACTIVITAT DEL COMERÇ I DELS SERVEIS


Fanny Novell, vocal del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa

Durant aquests dies la Cambra de Comerç de Terrassa, amb la col·laboració de dos ajuntaments de la demarcació, està impulsant dues campanyes que tenen com a finalitat dinamitzar l’activitat comercial i dels serveis dels establiments ubicats a cada un dels municipis i amb local obert al públic.

Les campanyes tenen un funcionament molt senzill. A través d’una pàgina web es posen a la venda uns vals per un valor determinat, per exemple 5 € i 10 €, dels quals el comprador paga la meitat. El comprador pot gastar aquests vals als establiments que s’hagin adherit a la campanya, que els acceptaran com a moneda de curs legal pel valor que hi figuri.

Els establiments disposen d’una aplicació des d’on poder fer la gestió del bescanvi de vals i el control de les seves vendes. Setmanalment reben el pagament de les vendes efectuades durant la setmana anterior.

Es tracta d’un tipus de campanya que, a través de l’estímul de la demanda, aconsegueix augmentar l’activitat dels comerços i establiments de serveis de cada un d’aquests municipis.

Els ajuntaments que actualment estan desenvolupant aquesta campanya són el de Rubí i el de Castellbisbal.

En el cas del municipi de Rubí, es tracta de la tercera campanya que s’organitza. Les dues primeres van tenir lloc durant les festes de Nadal del 2020 i van durar fins a finalitzar el període de rebaixes d’hivern del 2021. L’Ajuntament ha fet una aportació total de més de 280.000 € per a l’impuls d’aquesta iniciativa, amb un impacte total per valor de 560.000 €.

Pel que fa a Castellbisbal, és la segona campanya que s’organitza al municipi. La primera va tenir lloc durant aquest estiu i l’actual s’allargarà fins a finals del mes de gener del 2022. En aquest cas, l’aportació feta per aquest ajuntament ha estat al voltant de 80.000 €, amb un impacte total de 160.000 €.

Aquestes campanyes són clars exemples de com els organismes públics (els ajuntaments, en aquests casos) poden destinar recursos de forma molt directa amb un impacte molt immediat tant per a la ciutadania com per al col·lectiu empresarial i dels serveis. Per a la ciutadania perquè se li dona l’oportunitat de comprar en el seu municipi i obtenir una rebaixa immediata en el valor de les seves compres. I, pel que fa al col·lectiu empresarial, aconsegueix un augment de la seva facturació gràcies al fet que el consumidor cobreix les seves necessitats amb un cost inferior.

Campanya “Rubí s’ho Val”

Campanya “CastellbisVals”

Close Menu