Skip to main content

Campanyes per dinamitzar l’activitat del comerç i dels serveis

Fanny Novell,  vocal del Comitè Executiu de #CambraTerrassa

Durant les festes de Nadal, la Cambra de Comerç de Terrassa, conjuntament amb tres ajuntaments de la demarcació, ha col·laborat en l’impuls de campanyes que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat comercial i dels serveis dels establiments ubicats a cada un dels municipis i amb local obert al públic.

Les campanyes tenen un funcionament molt senzill: a través d’una pàgina web es posen a la venda uns vals per un valor determinat, els quals són adquirits per la ciutadania per la meitat del seu valor.
El consumidor, en el moment de fer la compra en els establiments adherits a les campanyes, pot pagar amb aquests vals, que s’acceptaran com a moneda de curs legal. Un cop el comerç registra tots els vals recollits, rep el pagament per transferència pel valor total de tots els vals enregistrats, setmanalment.
Rubí, Castellbisbal i Terrassa han estat els municipis que han desenvolupat aquest tipus de campanyes.
En el cas del municipi de Rubí, ha estat la quarta campanya que s’organitza. Les tres anteriors van tenir lloc durant les festes de Nadal del 2020 (que van durar fins a finalitzar el període de rebaixes d’hivern del 2021) i durant les de Nadal del 2021 i del 2022. Amb aquestes accions, s’han posat a disposició de la ciutadania un total de vals per valor de 740.000 euros.
Respecte a Castellbisbal, és la tercera campanya que s’organitza al municipi. Les dues anteriors van tenir lloc durant l’estiu i Nadal del 2021. En aquest cas, el valor total dels vals ha estat de gairebé 427.000 euros per al conjunt de les tres campanyes.

Terrassa ha estat el municipi que s’ha adherit a aquest tipus de campanya durant les últimes festes nadalenques amb un total de vals per valor de 384.000 euros.
La col·laboració institucional ha fet possible l’impuls d’aquestes accions, que tenen un impacte directe sobre el teixit empresarial del territori i sobre la ciutadania, ja que fomenten el consum de proximitat i aconsegueixen la dinamització de l’activitat econòmica en els municipis on es desenvolupen.
La valoració general d’aquestes campanyes, tant per part dels comerciants com de la ciutadania, ha estat totalment positiva, ja que s’han incentivat les vendes en uns moments complicats per a les famílies, a causa de la situació d’inflació i la crisi energètica.

Close Menu