Skip to main content

LA CAMBRA DE TERRASSA VALORA POSITIVAMENT ELS RESULTATS DEL PROJECTE CVETNET DIRIGIT A LA MILLORA DE LES COMPETÈNCIES DE LES EMPRESES EN MATÈRIA DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL

Durant 2 anys, la Cambra de Terrassa ha liderat aquest projecte europeu, finançat pel programa “Erasmus +”, juntament amb Cámara de España i les cambres de la República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgaria i Dobrich

Terrassa. 31 de desembre de 2021.- La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa tanca la seva participació al projecte CVETNET, que ha tingut una durada de 2 anys i mitjançant el qual ha fomentat la millora de les competències digitals de les empreses i dels seus treballadors i treballadores en matèria de transformació digital. En aquest projecte europeu, finançat per “Erasmus +”, hi ha participat també com a socis la Cámara de España i les cambres de la República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgaria i Dobrich.

Així, la Cambra de Terrassa ha acompanyat les empreses per ajudar-les en aquesta transformació i que puguin aprofitar les noves competències assolides en favor de la digitalització del negoci. Per fer-ho, s’han utilitzat tècniques i metodologies innovadores: dinàmiques formatives amb escape room, peer learning (aprenentatge entre iguals), mentoring invers (professionals joves mostren a sèniors l’ús d’eines digitals) i metodologies d’e-learning (formació amb eines electròniques). A més, la Cambra de Terrassa va participar activament en l’elaboració dels continguts d’una formació per a formadors, validada per Cámara de España. Aquetes metodologies es publiquen a la web del projecte (www.cvetnet.com) perquè les puguin utilitzar d’altres companyies.

 

Itineraris formatius individuals per adaptar-se a la transformació digital

En una tercera fase, s’estan analitzant les competències en matèria digital interpersonal, d’empreses i dels seus equips professionals. Els socis europeus de CVETNET han fet una prova pilot amb 100 itineraris, dels quals la Cambra de Terrassa n’ha fet pràcticament una quarta part (24%).

Així, es facilitarà un itinerari de formació individual per a cada treballador/a, que tindran en compte les competències personals i les de la resta de l’equip professional.

 

Estudi sobre la reacció de les empreses en matèria de digitalització davant la crisi generada per la COVID-19

En el marc del projecte CVETNET, la Cambra de Terrassa va fer, el passat any 2020, un estudi sobre la reacció de les empreses en matèria de digitalització per fer front a la crisi generada per la COVID-19.

El 82% de les empreses enquestades estava satisfeta o molt satisfeta amb l’accés online permanent a la informació per poder optar al mode de teletreball i continuar amb la seva activitat laboral. Així mateix, 3 de cada 4 empreses estava satisfeta o molt satisfeta amb les eines TIC que els han ajudat a fer front a la situació generada per la COVID-19. En matèria de ciberseguretat, tot i que el 60% de les empreses enquestades es va mostrar molt satisfeta o satisfeta, hi ha un 20% d’enquestats que va manifestar que poc satisfetes o molt insatisfetes en temes de seguretat digital.

 

Contacte per a declaracions:

– Albert Moreno, Comunicació Cambra de Terrassa: Telèfon: 678 754 207 – amoreno@cambraterrassa.org

Descarregar la notícia

Close Menu