Skip to main content
Notícies Cambra

Cambra de Terrassa: Empreses guardonades amb els Premis Cambra 2018

Por 16 abril, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

Un jurat multidisciplinari reconeix la tasca de 12 empreses en les 6 categories obertes a la participació

CAMBRA DE TERRASSA: EMPRESES GUARDONADES AMB ELS PREMIS CAMBRA 2018

Cambra de Terrassa: Empreses guardonades amb els Premis Cambra 2018

Han estat guardonades AEINNOVA, Compliance Consulting & Engineering, Establiments Viena, Finsa Filtros Industriales, FUPAR, Lamp, STP Acuster Group i Vytrus Biotech, de Terrassa; Dermofarm, Eco-Fred Rubí i Wetron Automatización, de Rubí; i Heavymovement de Castellbisbal.

Properament es coneixeran també les empreses guardonades en les categories d’Iniciativa Empresarial a la Demarcació, Empresa de Nova Creació i Lideratge Empresarial, que atorga el Comitè Executiu de la Cambra.

La cerimònia de lliurament dels Premis Cambra 2018 se celebrarà el dijous 17 de maig al Teatre Municipal La Sala de Rubí, seguit d’un sopar relacional a El Celler Cooperatiu.

Terrassa, 16 d’abril de 2018. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa fa públic les 12 empreses guardonades amb els Premis Cambra 2018 pel que fa a les 6 categories obertes a la participació. El passat dijous 12 d’abril, el Jurat dels Premis Cambra 2018, va deliberar sobre les candidatures presentades a les categories de Trajectòria Internacional Consolidada; Iniciació a la Internacionalització; Compromís i Sostenibilitat; Empresa Saludable; Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament; i Millor Iniciativa Comercial i de Serveis i va emetre el seu veredicte final sobre les empreses que seran guardonades en l’edició d’aquest any, dues en cada categoria.

Les 12 empreses guanyadores en les categories de participació oberta

PREMIS CAMBRA 2018 a la Trajectòria Internacional Consolidada DERMOFARM SA, de Rubí, es dedica al desenvolupament, fabricació i comercialització de productes de cosmètica, dermatologia i ginecologia. Fundada l’any 1972, l’empresa va iniciar la seva activitat exportadora l’any 1998 i actualment destina el 10,7% de la seva facturació a l’exportació, a través de canals de distribució dels sectors farmacèutic i de perfumeria. Presents a Alemanya i Portugal amb estructures comercials pròpies des de l’any 2013, Dermofarm exporta a un total de 27 països de tot el món i l’any 2017 ha iniciat l’activitat exportadora a Xina, Xile, Bòsnia, Egipte i Austràlia. Amb 45 anys d’experiència, l’empresa disposa d’una plantilla professional de 260 treballadors i ha consolidat les estructures de gestió comercial i de regulació i normatives destinades a l’activitat internacional, fent significatives inversions en sistemes productius i logístics per proporcionar servei adaptat als mercats exteriors i esmerçant esforços en l’obtenció d’homologacions i certificacions vinculades a les pràctiques en les operacions de fabricació (GMP) i les normatives de qualitat (ISO22716 i ISO 13485) d’abast internacional. Ha estat guardonada per la sòlida trajectòria internacional que s’ha traduït en una progressió creixent de l’activitat exportadora i l’expansió internacional, consolidant la presència de la marca en els mercats exteriors.

STP ACUSTER GROUP (GRUPO ACUSTER SL), de Terrassa, és una empresa dedicada al desenvolupament de solucions tècniques i la fabricació i comercialització d’accessoris, components i equips tecnològicament avançats per a les xarxes de distribució dels mercats de l’aigua, gas, mineria i telecomunicacions. Creada l’any 1973 com una empresa familiar de components per a la xarxa de subministrament d’aigua i gas, va ser pionera en la introducció d’accessoris de polietilè i màquines de soldar al mercat espanyol. Com a resultat d’un ambiciós pla de concentració d’empreses que va permetre integrar solucions complementàries, a partir de l’any 2005 el grup va multiplicar la seva solvència i potencial per esdevenir un grup empresarial internacional de referència. Amb un equip professional de 170 treballadors, actualment el grup destina el 76% de la seva facturació a l’exportació a un total de 46 països. Després d’un ràpid procés d’internacionalització, amb presència a més de 70 països, STP Acuster Group té plantes de fabricació a Espanya (Terrassa i València) i Holanda i filials comercials pròpies a Txèquia, Letònia, Cuba, Brasil, Xile i Sud-Àfrica. L’empresa també ha desenvolupat una política d’expansió mitjançant acords i aliances amb socis estratègics de Polònia, Xina, Àustria i Portugal per al desenvolupament i distribució de determinades gammes d’accessoris per a la xarxa de distribució d’aigua. Ha estat guardonada per la implementació d’una estratègia altament competitiva de creixement i la consolidació d’una política estable d’expansió de la seva activitat en els mercats internacionals.

PREMIS CAMBRA 2018 a la Iniciació a la Internacionalització

ECO-FRED RUBÍ SL, de Rubí, és una empresa que desenvolupa solucions integrals de disseny, construcció, posada en marxa, validació i manteniment de sales netes, laboratoris d’alta especialització i espais d’ambient controlat per a la indústria farmacèutica, cosmètica i sanitària, així com altres sectors tecnològics com l’aeroespacial i de recerca. Creada l’any 1991 per a la instal·lació de sistemes de climatització, l’empresa s’especialitza en el desenvolupament de tecnologies per al tractament de l’aire i, a partir de l’any 2000 orienta la seva activitat a l’àmbit de les instal·lacions de sales netes i espais d’ambient controlat per a sectors de la indústria i la recerca biofarmacèutica, cosmètica, sanitària, alimentària i veterinària, entre altres. En el 2014, quan l’empresa aposta per una sòlida inversió en R+D+i i crea la seva pròpia línia de productes i equips auxiliars per a sales d’ambient controlat, Eco-Fred Rubí dona els primers passos per iniciar-se en la internacionalització i l’any 2017 el volum d’exportació representa el 20% del total de la facturació de l’empresa. Després de més de 25 anys d’experiència i amb més de 200 projectes integrals desenvolupats, l’activitat internacional de l’empresa se centra en l’execució de projectes d’alt component tecnològic en mercats tan diversos com Aràbia Saudita, Algèria, Tunísia, Romania, Suïssa i França i amb projectes tancats per a Alemanya i Portugal. Ha estat guardonada pel ràpid creixement de la seva activitat internacional amb una estable política d’expansió i posicionament dins d’un mercat especialitzat altament competitiu.

HEAVYMOVEMENT SL, de Castellbisbal, és una empresa especialitzada en la gestió i operació de serveis industrials externalitzats per a la indústria del metall. Creada l’any 2002 per a la gestió externalitzada de processos d’una empresa industrial, a partir de l’any 2007 l’empresa es dota d’una nova estratègia mutliclient amb una orientació internacional i crea la marca Heavymovement. En un entorn altament competitiu, on el lideratge del mercat es concentra en empreses nord-americanes, un enfoc innovador del negoci i el profund coneixement en maquinària industrial porten l’empresa a iniciar-se en l’activitat internacional a partir de l’any 2012 amb un primer contracte a Polònia. D’aleshores ençà l’empresa exporta de forma regular a Romania, França, Polònia, Regne Unit i Xile. Amb centres propis a Polònia i Xile, actualment el 17% de la facturació anual de l’empresa prové de la seva activitat internacional. El creixement de la demanda ha portat a l’empresa a reforçar el seu equip professional que actualment està format per 380 treballadors. Ha estat guardonada per la seva visió innovadora aplicada a una sòlida política d’expansió internacional i ferma estratègia comercial dins d’un sector altament competitiu.

PREMIS CAMBRA 2018 al Compromís i la Sostenibilitat

AEINNOVA (ALTERNATIVE ENERGY INNOVATIONS SL), de Terrassa, és una empresa dedicada al desenvolupament de solucions tecnològiques orientades a minimitzar el consum energètic mitjançant la transformació de la calor industrial en energia elèctrica. Creada l’any 2014 com una spin-off del departament de microelectrònica de la UAB, la tecnologia patentada per AEINNOVA contribueix a la reducció d’emissions de GHG (gasos d’efecte hivernacle) per la reducció de les emissions de calors residuals industrials, que només a Europa, representen el 21% de les pèrdues energètiques anuals. L’empresa, que també ha creat recuperadors termoelèctrics que converteixen el calor de xemeneies i forns en energia elèctrica que es torna a la xarxa per l’autoconsum, ha rebut diferents premis en els darrers anys a nivell nacional i internacional com la Green Building Council, el Forum d’inversors d’acció’17, l’Energy Transition Awards de l’agència alemanya de l’energia i l’European Business Angel Network, entre altres. L’any 2017 va rebre el premi a la millor innovació de l’IOT World Congress per la creació d’una solució orientada a monitoritzar, amb transmissió sense fil, un compressor sense bateries i lliure de manteniment que utilitza com a font d’alimentació una canonada de vapor la calor de la qual es converteix en electricitat. Ha estat guardonada per l’impuls d’un projecte emprenedor innovador i d’alt valor tecnològic en l’àmbit de l’eficiència energètica i la seva contribució al desenvolupament sostenible de l’activitat industrial i la preservació mediambiental.

LAMP SAU, de Terrassa, és una empresa especialitzada en l’assessorament, disseny, producció i comercialització de projectes d’il·luminació tècnica. Fundada el 1972, l’empresa inicia la seva activitat en el món de la il·luminació a nivell local i s’especialitza en la comercialització d’estructures de fluorescència. En els anys 90 l’empresa inicia les primeres a accions d’abast internacional i a partir de l’any 2000, s’orienta al desenvolupament de projectes a mida i es presenta com a marca global amb presència a tot el món. A dia d’avui Lamp té filials a Xile, Colòmbia, Mèxic i França, i oficines comercials al Regne Unit, a l’Orient Mitjà, a Tailàndia i a Lituània. L’empresa, que disposa de les certificacions ISO-9001 i ISO-14001, ha adoptat un ambiciós pla global d’acció de control de la qualitat i millora contínua que integra, entre altres, l’avaluació contínua de l’ús de materials per a la producció i l’embalatge per minimitzar l’impacte ambiental i sistemes d’il·luminació de menor consum energètic, l’aplicació de les eines PUE per avaluar l’impacte mediambiental del producte en totes les seves fases i AMFES (anàlisi de modal d’errades i efectes) per avaluar i anticipar els possibles errors i aplicar accions correctores, així com el programa de millora contínua “Top Idea” amb la implicació de tots els operaris en la valoració de producte i processos de fabricació. L’empresa disposa d’un projecte de formació d’aprenents i d’inserció professional de col·lectius més desafavorits. Ha estat guardonada pel seu compromís amb la responsabilitat social empresarial mitjançant el desplegament de polítiques actives orientades a minimitzar l’impacte de l’activitat empresarial en l’entorn i potenciar l’eficiència energètica, així com per impulsar la gestió del talent i preservar la cultura de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

PREMIS CAMBRA 2018 a l’Empresa Saludable

ESTABLIMENTS VIENA SA, de Terrassa, és una empresa de restauració amb oficines centrals a la ciutat que té una planta de manufactura de carn, un forn d’elaboració de pa i un centre de formació a Sabadell. L’empresa té un total de 53 establiments a Catalunya, Andorra i València. L’empresa ha consolidat el posicionament de la seva marca vinculada a una cadena de restaurants de menjar ràpid basat en receptes de la cultura popular europea, amb ingredients d’origen i processos artesans. Amb una plantilla de 1.628 treballadors, l’empresa té implementada una política de prevenció orientada a dotar tots els establiments de mesures per esdevenir un lloc més segur i saludable on treballar. Amb la implementació de sengles plans estratègics de millora orientats a l’eliminació o reducció dels riscos de les diferents operatives internes (tant a les fàbriques com als restaurants), i a la formació i informació d’aquests processos, l’índex d’incidència d’accidents amb baixa laboral, està un 30% per sota de l’índex mitjà sectorial, i l’índex de gravetat assolit el 2017 ha baixat passant a ser menys del 70% respecte a la mitjana del sector. A més a més de l’impacte en l’adequació de la maquinària i la millora de l’ergonomia en els espais de cuina i fabricació, s’ha assolit una reducció del nivell de soroll a l’obrador de carn passant d’un nivell diari de soroll de 97,7 dBA a 80 dBA. L’empresa, que també té implementat plans de formació i sensibilització de risc, promou la participació en el procés de disseny de nous locals i la realització d’auditories trimestrals de control de cua, entre altres. Ha estat guardonada per la implementació d’una política empresarial en matèria de prevenció solvent, integrada i sostenible, orientada a preservar un entorn de treball segur i saludable.

FINSA FILTROS INDUSTRIALES SL, de Terrassa, dedicada al desenvolupament de solucions completes d’enginyeria i processos de disseny, teixit i confecció per a medis filtrants i al disseny i producció de teixits tècnics concebuts per a la filtració industrial i teixits metàl·lics per a la construcció. Forjada en una tradició tèxtil centenària, Finsa es va fundar l’any 1978 i va incorporar la producció tèxtil tecnificada orientada a les indústries els processos productius de les quals passen per una fase de filtració líquida i de gas. Una sòlida inversió en R+D i en laboratoris propis d’assaig per a la creació de nous teixits, juntament amb la incorporació de nous partners internacionals i una aliança amb el grup suec Industri Textil Job en el 2013, han portat a Finsa a incrementar la seva activitat en els mercats internacionals que avui representa el 70% de la seva facturació. Amb un equip professional de 49 treballadors, l’empresa ha implementat un pla d’acció orientat a promoure un ambient segur i saludable, dissenyat per combinar creixement econòmic i productiu i una especial sensibilitat al factor humà que potencia la creativitat i la motivació de l’equip professional. El pla promou la implicació dels operaris en els processos de millora de producció, l’exercici físic diari i el consum d’alimentació sana dins de l’empresa, la disposició de serveis terapèutics de massatge personal de taller i telers, entre altres, a més a més de comptar amb el suport de sessions de coaching grupal i personal i formació en idiomes. En el marc d’aquest pla s’ofereix flexibilitat horària i es garanteix la igualtat salarial per gènere. Guardonada per la implementació d’una política estratègica de clima laboral i promoció de la salut amb la implicació i participació activa de tot l’equip professional i integrada en la cultura de l’empresa.

PREMIS CAMBRA 2018 a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament

VYTRUS BIOTECH SL, de Terrassa, dedicada al desenvolupament, producció i comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit amb l’aplicació de tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals per als mercats cosmètic i sanitari. Creada l’any 2009 com una spin-off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, l’empresa ha desenvolupat i produït un total de 13 productes innovadors a partir de cèl·lules mare de diferents espècies vegetals. El 2017 va rebre un premi internacional al millor producte del món pel tractament de la caiguda del cabell. Actualment, ha arribat a acords de distribució a 50 països, entre els quals hi ha els mercats principals d’Europa, Amèrica i Àsia. La innovació forma part de l’ADN de l’empresa i fins al moment ha iniciat un total de 21 projectes d’R+D diferents, alguns dels quals ja han donat resultats en forma de productes o tecnologies comercialitzables. L’empresa, que preveu intensificar la inversió en R+D, planifica incrementar la cartera de productes i entrar en nous mercats amb un alt potencial, com el de l’alimentació funcional o el sector farmacèutic. Vytrus Biotech ha col·laborat amb diversos centres públics de investigació, des de l’UB a la UAB, la Universitat de Murcia i el CRAG amb el qual treballen colze a colze un doctorat industrial per a la producció de proteïnes recombinants en cèl·lules. També ha arribat a acords amb institucions públiques per col·laborar en projectes de recuperació i reintroducció d’una espècie vegetal en perill d’extinció del sud de la península ibèrica. Ha estat guardonada per la capacitat competitiva en l’àmbit del coneixement i la recerca tecnològica per al desenvolupament de noves solucions d’alt valor afegit basades en una tecnologia que, basada en l’ús de recursos naturals, redueix totalment l’impacte ambiental.

WETRON AUTOMATIZACIÓN SA, de Rubí, és una enginyeria especialitzada en el desenvolupament de projectes claus en mà d’automatització, control de processos productius i gestió de la informació per al sector industrial de l’automòbil, aeronàutica, química, alimentació i logística. Fundada l’any 1991, l’empresa té una llarga trajectòria vinculada a l’impuls de la innovació i el desenvolupament i la seva aplicació en els sistemes de fabricació. Amb un equip professional de 60 treballadors, l’empresa té filials a Brasil, Mèxic i Polònia. Dins de l’any 2018, l’empresa ha posat en marxa una nova iniciativa d’R+D que, sota el nom de “WEcobots”, està dissenyada per proporcionar a les pimes una significativa millora de la seva gestió de la producció adaptada a l’entorn de la Indústria 4.0 i aportar solucions innovadores mitjançant l’ús de robots col·laboratius en els processos productius. Es tracta d’un projecte d’integració de tecnologies de futur que contribuirà a proporcionar solucions flexibles de fabricació i manipulació que no depenen de contingències vinculades al volum o tipus de producte i a incrementar la productivitat sense reduir la mà d’obra, entre altres, i afavorir la personalització de serveis o productes amb menor impacte en els processos de fabricació. Ha estat guardonada per la capacitat innovadora en el desenvolupament de noves solucions adaptades a les noves tendències en l’àmbit de la robòtica i l’automatització de processos i facilitar l’accés de l’R+D a les pimes.

PREMIS CAMBRA 2018 a la Millor Iniciativa Comercial i de Serveis

COMPLIANCE CONSULTING & ENGINEERING SL, de Terrassa, especialitzada en serveis GMP per a la indústria farmacèutica orientats a assegurar la qualitat i la seguretat del fàrmac i en l’assessorament per a la estabilització i no degradació de nous fàrmacs injectables. Creada l’any 2013, amb la posada en marxa d’un laboratori de desenvolupament de processos d’estabilització de fàrmacs injectables a través de la liofilització per donar servei a fabricants de fàrmacs injectables realitzats a partir de proteïnes difícils d’estabilitzar en fase líquida, l’empresa experimenta un sòlid procés de creixement i expansió. Després d’iniciar-se en la distribució d’equipament d’alt contingut tecnològic per a la indústria farmacèutica l’any 2016, a finals de l’any següent l’empresa ha implementat una plataforma d’e-commerce per a la venda d’informes d’auditoria de compliment GMP a fabricants de principis actius que ha contribuït a incrementar de forma significativa les vendes a tota Europa, que actualment representen el 8% de la facturació. L’empresa té un equip professional de 16 treballadors amb un alt nivell de formació i coneixement, on es concentra la clau competitiva del projecte empresarial. Ha estat guardonada per la capacitat de consolidar un projecte empresarial de serveis d’alt valor afegit basat en una sòlida visió estratègica i ràpid procés de creixement.

FUPAR (FUNDACIÓ PRESIDENT AMAT ROUMENS), de Terrassa, és una entitat privada d’economia social sense afany de lucre orientada a donar suport en el procés de formació i inclusió sociolaboral de les persones adultes amb diversitat funcional intel·lectual i del desenvolupament. Creada l’any 1971 i constituïda com a fundació l’any 1985, FUPAR centra la seva activitat en dues àrees de servei: el Centre Especial de Treball, amb 220 persones contractades, i el Centre Ocupacional, que atén a 160 persones més. Actualment, FUPAR disposa de tres establiments comercials –un centre de jardineria, un rentat de vehicles i la recentment adquirida botiga Teixidors- així com de diferents àrees de servei de suport dedicades al manipulat i envasat per a tercers, a la impressió de suports publicitaris, i a serveis de jardineria i de neteja a domicili. A més, disposa de dos centres dedicats a la fabricació de productes sota marca pròpia: ambientadors solidaris i productes artesanals tèxtils. La constant diversificació de l’activitat de l’entitat ha comportat un creixement regular en el nombre de persones ateses, així com del volum de negoci generat. L’entitat, que ha iniciat la distribució i expansió dels productes durant l’octubre del 2017 a Espanya, Illes Canàries i Marroc, manté acords de col·laboració amb 40 comerços de la ciutat per a la distribució dels seus productes i convenis de servei regular amb 250 entitats. El creixement de l’activitat ha suposat la creació de 30 nous llocs de treball en el darrer any així com un increment d’un 4% de la facturació. Ha estat guardonada per la sòlida política d’expansió i creixement sostingut d’una empresa d’economia social mitjançant la producció i comercialització de productes i serveis propis d’alt valor social, garantint ocupació estable i promovent una major visibilitat.

El Jurat dels Premis Cambra 2018

El Jurat dels Premis Cambra 2018 és de caràcter multidisciplinari, i ha estat format per representants dels òrgans de govern de la Cambra, membres de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, representants dels mitjans de comunicació, patrocinadors dels guardons i empreses premiades en l’anterior edició. La composició del jurat ha estat la següent:

Co presidència
– Sr. Marià Galí, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa
– Sr. Pau Villòria, secretari general d’Empresa i Coneixement

Vocals
– Sra. Joana Barbany, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
– Sr. Rafael Güeto, tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí
– Sr. Joan Romero, conseller delegat d’ACC1Ó
– Sr. Josep Manuel Rodríguez, director de l’Àrea de Serveis de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa

Descarrega PDF.

Close Menu