Skip to main content

Arriba la paritat Euro-Dòlar

 

La paritat del € i el $ torna a ser una realitat, gairebé 20 anys després. Les notícies no podien ser més desfavorables per a les empreses de la demarcació.

Una paritat que pot agreujar el procés inflacionista amb uns preus disparats i l’amenaça d’una recessió a la llunyania.

La paritat també afecta a les importacions. Les empreses importadores veuran com les compres a l’exterior nominades en $ s’encariran, augmentant la pressió sobre els marges empresarials.

Pensem que gran part de les matèries primeres cotitzen en els mercats en relació al Dòlar. Es calcula que el 50% de les importacions de la zona Euro es troben nominades en Dòlar, de mitjana. Segons el país, els percentatges poden ser superiors.

A més, totes les commodities relacionades amb l’energia (gas, petroli, benzina, etc.), també cotitzades en el $, es troben amb preus híper-inflacionats pel conflicte Rússia-Ucraïna.

Per tant, no es preveu un escenari massa esperançador per tots els que operen en els mercats, de manera directa o indirecta, amb la divisa reina, el Dòlar americà.

La Cambra de Terrassa ha previst una jornada formativa durant el segon semestre d’aquest any sobre el risc del tipus de canvi en el comerç internacional, per tal de donar resposta a aquest tipus d’escenari respecte de les divises.

Més informació i inscripcions aquí.

Close Menu