Skip to main content

ARRENCA “SPINTeams”, PROJECTE EUROPEU LIDERAT PER LA CAMBRA DE TERRASSA, QUE DONARÀ SUPORT A START-UPS I SPIN-OFFS PER A L’ÈXIT I CONSOLIDACIÓ DELS SEUS NEGOCIS

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a les spin-offs i start-ups de les universitats

El projecte compta amb la participació de deu socis de cinc països de la Unió Europea

A més de reforçar l’aprenentatge, l’SPINTeams fomentarà la creació de xarxes internacionals de col·laboració entre nous emprenedors

Terrassa, 26 de febrer de 2021. El projecte europeu SPINTeams, liderat per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, va arrencar la setmana passada amb la primera reunió, celebrada telemàticament els dies 16 i 17 de febrer. Amb la participació de deu socis de cinc països de la Unió Europea, l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a les empreses derivades (spin-offs) i emergents (start-ups) d’universitats i altres centres educatius a través de la millora de les competències emprenedores i de negoci i la creació d’una xarxa de mentors i equips emprenedors transnacionals per tal d’aconseguir l’èxit i la consolidació de nous negocis.

El projecte SPINTeams obrirà noves oportunitats d’aprenentatge, reforçarà les capacitats d’investigadors i estudiants, augmentarà l’establiment de xarxes internacionals i construirà una infraestructura de suport a través de “mentors d’emprenedoria”. Tots ells provindran de l’àmbit empresarial i d’empreses derivades i emergents ja creades i constituiran una comunitat virtual de mentors dedicats a millorar les competències empresarials.

L’SPINTeams neix de la detecció, per part de les cambres i empreses impulsores del projecte, d’uns factors clau que determinen l’èxit d’una empresa de nova creació.

Entre aquests, destaquen les competències empresarials dels socis fundadors i la seva adequada complementarietat; un equip amb les habilitats necessàries; l’establiment de xarxes i cooperació internacional; un desenvolupament empresarial adequat a la fase d’escala; i l’accés al finançament en totes les etapes.

Membres de l’SPINTeams

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC); la Cambra de Comerç i Indústria de Latvia; la Universitat de Bari Aldo Moro; la Cambra Econòmica d’Àustria, les empreses Poligest, S.L., Tera Tehnopolis, Ltd i European Grants Internacional Academy, S.r.l.; la Universitat de Turiba; la Universitat de Graz; i la Cambra de Comerç de Terrassa, que també en lidera el projecte. I com a membre associat, hi participa el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC.

Metodologia de doble vessant

El projecte SPINTeams té un doble vessant: institucional i individual. Pel que fa al primer, l’objectiu és dotar als centres d’ensenyament superior de “coaches d’emprenedoria” formats i qualificats per tal que orientin i assessorin en les primeres etapes emprenedores i proporcionar una formació en emprenedoria desenvolupada especialment per als futurs emprenedors, noves metodologies de mentoring i peer learning i la creació d’un ecosistema de suport a les spin-offs i start-ups. Així mateix, s’implantarà la Plataforma de Cooperació Internacional per tal d’impulsar la creació de xarxes internacionals de connexió entre centres de diferents països. En l’àmbit individual, l’SPINTeams persegueix capacitar als estudiants, doctorands, investigadors i fundadors de spin-offs i d’start-ups amb habilitats empresarials clau per a l’èxit de la nova empresa i orientar-los amb l’ajut de mentors i empresaris d’èxit. A més, gràcies a la Plataforma de Cooperació Internacional es facilitarà l’obtenció de contactes per a completar equips, col·laboradors, socis, facilitadors i inversors.

Resultats a curt i llarg termini

Les conseqüències més immediates per als participants en el projecte es concretaran en l’adquisició de capacitats per a una gestió empresarial reeixida, l’obtenció d’orientació per a desenvolupar idees de negoci, el suport per a la fundació d’empreses, l’establiment de xarxes de col·laboració que permetran la cerca de socis i talents i l’oportunitat d’ampliar amb nous mercats una empresa de recent creació.  A llarg termini, l’SPINTeams contribuirà a impulsar la creació de noves empreses i al desenvolupament de negocis d’expansió internacional més resistents i duradors..

Descarregar la notícia

Close Menu