Skip to main content
Notícies Cambra

Arrenca la nova edició dels Premis Cambra 2018 sota el lema “Ara, empresa”

Por 16 febrer, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

En aquesta edició, la Cambra de Terrassa interpel·la al protagonisme de l’empresa com a motor de canvi i transformació de l’economia i generador de progrés social

ARRENCA LA NOVA EDICIÓ DELS PREMIS CAMBRA 2018 SOTA EL LEMA “ARA, EMPRESA”

Arrenca la nova edició dels Premis Cambra 2018 sota el lema "Ara, empresa"

Oberta la convocatòria fins al 16 de març per a què les empreses de la demarcació presentin la seva candidatura als Premis Cambra 2018

Nova identitat visual per a uns premis que, després de més de 40 anys, han consolidat el seu prestigi dins de l’entorn empresarial

Terrassa, 16 de febrer de 2018. Amb el lema “Ara, empresa”, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa obre el període de presentació de candidatures als Premis Cambra 2018. Al·ludint al moment present en què l’empresa es reivindica com un actiu determinant en el procés de creixement econòmic i posant en valor la seva contribució al desenvolupament sostenible del territori com a motor de transformació i de canvi, l’organització empresarial terrassenca dóna el tret de sortida a un dels premis empresarials més emblemàtics de la demarcació.

Els Premis Cambra 2018 han estat instituïts per reconèixer públicament les empreses que hagin desenvolupat algun projecte rellevant o hagin assolit reptes especials en alguna de les categories que ofereix la convocatòria: Trajectòria Internacional Consolidada; Iniciació a la Internacionalització; Compromís i Sostenibilitat; Empresa Saludable;
Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament; i Millor Iniciativa Comercial i de Serveis. Poden concórrer als Premis Cambra 2018 totes les empreses ubicades en algun municipi de la demarcació de Terrassa (Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Rellinars, Rubí, Sant Cugat, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls) amb projectes desenvolupats dins del darrer any corresponents a les diferents categories que els conformen. La convocatòria per presentar candidatures s’ha obert el dilluns 12 de febrer i es tanca el dia 16 de març.

Un jurat multidisciplinari format per persones de reconegut prestigi vinculades al món institucional, polític, empresarial i periodístic valorarà el proper mes d’abril cada una de les candidatures i procedirà a l’elecció dels guanyadors –dos per a cada categoria- després d’un rigorós procés de votació. En el transcurs del mes de maig, se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Cambra en el marc d’una cerimònia de marcat caràcter empresarial i institucional.

És l’hora de les empreses

El lema que regeix la nova convocatòria dels Premis Cambra ve determinat per l’interès del col·lectiu empresarial a posar en valor la seva contribució activa a la construcció de la nova etapa que albira l’economia catalana, que entra en una fase de consolidació de la recuperació econòmica. Concebut amb un missatge transversal, el nou lema transmet la necessitat de potenciar la cohesió i la integritat del conjunt del sector productiu i consolidar el seu paper com a motor d’activitat econòmica, facilitador de la competitivitat i generador de major progrés.

Per a la Cambra de Terrassa “és el moment de posar en valor la fortalesa amb què gran part del col·lectiu empresarial ha afrontat i superat l’etapa crítica de l’economia experimentada en els darrers anys, la maduresa amb què les empreses han sabut preservar la seva competitivitat, i la capacitat empresarial i l’actitud emprenedora del nostre sector productiu que ha permès garantir un entorn territorial sòlid en el marc d’una societat globalitzada i uns mercats interrelacionats i altament competitius”.

Nova imatge

Coincidint amb el 41è aniversari dels premis empresarials que promou la Cambra de Terrassa, la institució ha decidit dotar a aquest esdeveniment d’una renovada imatge que transmet la seva consolidació i prestigi dins de l’entorn empresarial de la comarca. En aquest sentit, els Premis Cambra 2018 han adoptat una identitat visual que, associada a la pròpia marca de la Cambra, ofereix els trets diferencials del logotip de l’entitat empresarial i que es mantindrà invariable per a les properes edicions dels premis. Els atributs i peculiaritats de cada edició dels premis es reflectiran en el lema i així com en el color del símbol que, en aquest cas, si que podrà introduir variacions d’acord amb el concepte creatiu i la temàtica singular de cada una de les convocatòries. La icònica identitat visual, que per a aquesta edició ha adoptat el color corporatiu de la institució, incorpora una tipografia neta i clara que reflecteix la pròpia singularitat i caràcter de l’esdeveniment.

Els Premis Cambra tenen el seu origen en l’any 1977, quan l’entitat empresarial terrassenca els va instituir per reconèixer públicament les empreses més actives i aquells projectes de futur que contribueixen a potenciar el desenvolupament social i econòmic de la seva demarcació. Al llarg d’aquesta trajectòria, els Premis Cambra han reconegut ja 200 empreses de la seva demarcació.

Premis Cambra 2018: les categories

Un total de sis categories integren l’edició dels Premis Cambra per a l’any 2018 i a les quals poden concórrer presentant candidatura totes les empreses ubicades en algun dels municipis de la demarcació de Terrassa, són els següents:

Trajectòria Internacional Consolidada. Té com a objectiu distingir aquelles empreses de la demarcació que hagin mantingut o incrementat de forma sostinguda la seva activitat internacional. Hi podran concórrer les empreses de la demarcació que tinguin una base sòlida en internacionalització i que exportin a un mínim de 10 països i/o el seu percentatge d’exportacions representi, almenys, un 30% de la facturació total de l’empresa.

Iniciació a la Internacionalització. Amb l’objectiu de reconèixer aquelles empreses de la demarcació que hagin dut a terme un esforç destacat per impulsar la seva activitat en els mercats exteriors, aquesta categoria està dirigida especialment a les empreses de la demarcació que hagin iniciat i sostingut entre 3 i 5 anys la seva activitat internacional i amb una quota d’exportació igual o superior al 10% del total de la facturació.

Compromís i Sostenibilitat. Té l’objectiu de reconèixer especialment la tasca d’empreses que han fet un esforç per desenvolupar projectes singulars d’impacte social, mediambiental i econòmic en l’organització de l’empresa per millorar tant el seu entorn intern com extern, buscant la satisfacció dels clients i resultats en les persones i la societat.

Empresa Saludable: Té l’objectiu de reconèixer la tasca d’empreses que han fet un esforç per desenvolupar projectes de prevenció de riscos laborals, actuacions destinades a promoure la salut entre els seus treballadors i s’hagin plantejat reptes de futur mitjançant l’aplicació d’accions correctores i preventives amb la finalitat de controlar els riscos detectats.

Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament. Té l’objectiu de distingir les empreses que desenvolupin activitats relacionades amb la millora significativa de la gestió del seus processos d’innovació, la recerca i el desenvolupament i que ho enfoquin com una aposta de futur.

Millor Iniciativa Comercial i de Serveis. Dirigida a tot el col·lectiu empresarial, tant del sector del comerç i serveis com l’industrial, aquesta categoria té com a objectiu distingir l’activitat desenvolupada en l’àmbit del comerç o el sector serveis que combini la tradició del negoci amb la modernització de l’empresa en l’adaptació a la realitat del consum. També a l’empresa que hagi contribuït de manera rellevant a la dinamització i a l’expansió comercial d’una població de la demarcació i/o a aquella empresa del sector industrial, comercial i de serveis que desenvolupi estratègies innovadores de comercialització dels seus productes i serveis.

Es poden consultar i descarregar les bases de participació 2018 i obtenir informació completa sobre la convocatòria a www.premiscambra.com. Les empreses interessades a participar-hi poden enviar les seves candidatures per correu electrònic, o sol·licitar més informació: comunicacio@cambraterrassa.org / Telèfon 93 733 98 33 (Elisenda Moncada o Ariadna de Ignacio-Simó).

Patrocini empresarial

Els Premis Cambra 2018 estan patrocinats per Circutor, Eurofragance Serafí-indústria gràfica publicitària, Mina d’Aigües de Terrassa, Egarsat Prevenció, Masachs Naus Industrials, Banc Sabadell, Kern Pharma i Audi-Sarsa Vallès, amb la col·laboració de RACC, Diari de Terrassa, Prinet, Via Empresa i LÚCID Design Agency i el projecte de cooperació europea Chimera, promogut dins del programa Interreg Mediterranean i cofinançat pel Fons de Desenvolupmaent Regional.

Descarrega el PDF.

Close Menu