Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
14 setembre
Finalització:
25 setembre

Organitzador

Cambra Terrassa
Telèfon:
93 733 98 33
Web:
http://www.cambraterrassa.org

Missió comercial virtual a Panamà i Costa RicaUNA NOVA FORMA DE FER NEGOCIS SENSE DESPLAÇAR-SE

El món ha canviat i també les formes de fer-hi negocis. Sorgeix una nova forma de relacionar-nos i és necessari que ens hi adaptem perquè no podem permetre aturar-nos.

Les Missions Comercials Virtuals són, sens dubte, una alternativa més per a que les empreses puguin prospectar els mercats i un primer pas per a la presa de contacte amb possibles clients.

És per això que la Cambra de Terrassa, amb la col·laboració de l’Oficina d’ACCIÓ a Panamà, organitza una Missió Comercial Virtual a Panamà i Costa Rica.

Us proposem l’organització d’una agenda de negocis virtual, on les reunions que us aconseguirem amb possibles clients es portaran a terme per mitjà de videoconferències supervisades i moderades per l’Oficina Comercial i la Cambra de Terrassa.

Les dates previstes per a dur a terme les reunions virtuals aniran des del 14 al 25 de setembre de 2020.

Data límit d’inscripció: 26 de juny de 2020

Places limitades

 

SECTORS D’INTERÈS PREFERENT:

Béns d’equip, maquinària per a la construcció i l’obra pública, indústria de l’aigua i sanejament, alimentació, sector del tèxtil-confecció, TIC’s, tecnologia, maquinària i serveis, equipament per al sector portuari, serveis logístics.

Descripció i objectius:

Aquesta Missió té com a objectiu la recerca de contactes comercials (distribuïdors, agents, socis, etc.) segons els perfils sol·licitats per l’empresa participant als mercats objectiu.

______________________________________________________________________________________________________

Oportunitats de mercat:

PER QUÈ PANAMÀ?                                 

Panamà,  situada a l’Amèrica Central, té una superfície de 75.420 Km2 i una població de 4.159.000 habitants. El PIB del país ha crescut aproximadament un 5% anualment durant els últims anys, aconseguint posicionar-se com l’economia número 76 del món per volum de PIB. El creixement de Panamà, en l’exercici 2019, s’estima que serà del 4,5% envers el 3,7% del 2018.

Panamà és un dels països econòmicament més desenvolupats de Centreamèrica, a més d’ésser el país que té un major ingrés per càpita i de ser el segon país amb un índex de desenvolupament humà i de competitivitat més elevats de la zona. Cal afegir que l’economia de Panamà és una de les més estables, dinàmiques i amb major creixement de tota l’Amèrica Llatina.

L’entrada d’un nou govern el juliol de 2019, ha donat pas a la planificació i execució de nous projectes. Les prioritats són l’accés a l’aigua i el sanejament de tot el país.

El sector de la construcció no es preveu tan dinàmic com en anys anteriors. Tot i que, en sectors com el de l’electricitat, es generaran oportunitats per a l’eficiència energètica.

El sector Digital Health (Salut Digital), dins l’àmbit sanitari, serà un dels sectors que rebrà més inversió pública.

Pel que fa a importacions, Panamà és un país net de gairebé tot tipus de producte, per la qual cosa segueix havent-hi oportunitats de béns de consum: alimentació, tèxtil-confecció, electrònica i TIC’s.

Els sectors associats al comerç internacional també gaudeixen d’oportunitats, com podem ser empreses que ofereixen tecnologia, maquinària i serveis, equips per al sector portuari i serveis logístics.

 

 PER QUÈ COSTA RICA?                                      

Costa Rica està situada a Amèrica Central, té una superfície de 51.100 Km2 i té una població de 5.022.000 habitants. Aquest país és l’economia número 78 del món per volum del seu PIB. Al llarg dels darrers anys, s’han desenvolupat sectors com el turístic i el tecnològic; formant part avui dia de la base sòlida en la qual se sustenta l’economia d’aquest país.

Les dades macroeconòmiques indiquen que Costa Rica és un país en constant creixement, augmentant el seu PIB (segons el Banc Mundial) des de l’any 2000 un 157% i la renda per càpita un 133% en el mateix període.

L’economia de Costa Rica, segons l’índex de competitivitat, es troba en la 4a posició i és el 3r país amb menys pobresa respecte tots els països d’Amèrica Llatina.

El sector salut és un dels sectors que rebrà més inversió pública. Es requeriran proveïdors de productes de més qualitat i tecnologia en el sector privat. A Costa Rica, al igual que Panamà, també es començarà a obrir pas el sector de Digital Health.

El sector agropecuari segueix tenint un pes important en les exportacions del país. Cada vegada requereix més tecnologia per a millorar la productivitat dels proveïdors locals i, així, ésser més competitius a nivell internacional. Alhora, hi ha un interès creixent en afegir valor a través de la imatge del producte, amb la qual cosa, sectors com el del packaging, són altament demandats.

També trobem oportunitats en empreses relacionades amb el sector turístic i el mercat agroalimentari, sobretot en la distribució de productes de gran consum/canal Horeca.

______________________________________________________________________________________________________

Què us oferim?

 • Reunió amb el responsable dels mercats de Panamà i Costa Rica  de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
 • Agenda individualitzada elaborada pels nostres col·laboradors a destí.
 • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
 • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.

Dades de participació:

 • Quota de participació 350 € (+IVA)
 • Preu d’agendes en destí:
 • 1 país: 600 € + IVA
 • 2 països: 800 € + IVA
 • Data límit d’inscripció: 26 de juny de 2020.
 • Places limitades

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

 1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden, doncs, excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.
 2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol·liciti dins la data fixada pels organitzadors a:

Montse Llimós

Adreça electrònica: mllimos@cambraterrassa.org

 1. La sol·licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)
 2. Forma de pagament:
 • Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Directa a Panamà i Costa Rica 2020” al compte número:

IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607

SWIFT: BSABESBB

 1. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
 • La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
 • La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
 • Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol·licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.

Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.

 1. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.
 2. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.
 3. Tota alteració en el viatge com dates, vols, itineraris, haurà de ser prèviament autoritzada pel director de la Missió.
 4. En cas de cancel·lació de l’empresa:
 • La quota de participació no es retornarà.
 • La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas de què el nostre col·laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.
 • De les despeses ocasionades amb l’agència de viatges, l’empresa en serà directament responsable.

Convocatòria de la missió a Panamà i Costa Rica

Convocatoria de la misión a Panamá y Costa Rica

Contacta amb:
Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org