Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
25 octubre
Finalització:
29 octubre

Missió comercial virtual a Mèxic                                       UNA NOVA FORMA DE FER NEGOCIS SENSE DESPLAÇAR-SE

El món ha canviat i també les formes de fer-hi negocis. Sorgeix una nova forma de relacionar-nos i és necessari que ens hi adaptem perquè no podem permetre aturar-nos.

Les Missions Comercials Virtuals són, sens dubte, una alternativa més per a que les empreses puguin prospectar els mercats i un primer pas per a la presa de contacte amb possibles clients.

És per això que la Cambra de Terrassa, amb la col·laboració de l’Oficina d’ACCIÓ a Mèxic, organitza una Missió Comercial Virtual a Mèxic.

Us proposem l’organització d’una agenda de negocis virtual, on les reunions que us aconseguirem amb possibles clients es portaran a terme per mitjà de videoconferències supervisades i moderades per l’Oficina d’ACCIÓ a Mèxic i la Cambra de Terrassa.

Les dates previstes per a portar a terme les reunions virtuals aniran  del 25 al 29 d’octubre de 2021

                                                        Data límit d’inscripció: 30 de juliol de 2021

                                                                                   Places limitades

 

SECTORS D’INTERÈS PREFERENT:

Especialitats químiques, digitalització, maquinària i béns d’equip (tecnologia i seguretat), sector metall, energies renovables, alimentació gourmet i saludable, automoció, packaging, salut i equipament mèdic, venda on-line (presents sobretot Amazon, Mercado Libre i Linio)

Els principals sectors que generaran més volum de negoci a Mèxic en el període 2020-2024 són els següents: mobile & gaming, paper & packaging, industria 4.0, impressió 3D, alimentació i productes gourmet, indústria de transport, vins, caves i begudes, TIC,  agricultura i béns d’equip.

Descripció i objectius:

Aquesta Missió té com a objectiu la recerca de contactes comercials (distribuïdors, agents, socis, etc.) segons els perfils sol·licitats per l’empresa participant en els mercats objectiu.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Oportunitats de mercat:

Mèxic va patir un decreixement del PIB del 8,4% durant l’any 2020, tot i això es preveu un creixement del 4,5% durant aquest 2021 i a principis de 2022 es tornarà a un creixement de nivells anteriors a la pandèmia, un cop la reobertura gradual de les activitats.

Després de l’impacte de la crisis econòmica generada per la pandèmia mundial, els pronòstics apunten a una recuperació en els pròxims anys, no obstant durant els anys 2021 i 2022 s’observarà una desacceleració econòmica a nivell mundial.

Els pronòstics patiran modificacions a mesura que vagi avançant el procés de vacunació, així com les noves mesures que prenguin els governs per a fer front a la pandèmia.

La industria química ofereix possibilitats, ja que tot i ser rellevant a Mèxic, en els últims anys, ha perdut rellevància i actualment hi ha un volum de demanda que requereix de les importacions.

El sector TIC també ofereix moltes possibilitats degut a les necessitats de digitalització del país. La inclusió d’un capítol exclusiu del T-MEC (Tractat de Mèxic) dedicat al comerç digital, farà que Mèxic impulsi aquest sector i aprofiti solucions TIC que millorin els processos i la eficiència en les empreses mexicanes. L’objectiu és comptar amb un marc jurídic adequat per a promoure la confiança del consumidor i eviti les barreres del comerç en matèria electrònica.

Els béns d’equip són importants per a la economia mexicana i hi ha una poca producció local, i els productes catalans es perceben com a productes de qualitat.

El sector metal·lúrgic és un sector rellevant quant a importacions sobretot en els sectors d’energia, transport i telecomunicacions, així com també en les energies renovables.

L’alimentació i productes Gourmet agafa rellevància a Mèxic i el seu interès per a la alimentació saludable. El comerç electrònic també juga un paper important en aquest sector.

L’automoció també genera interès en el país, sobretot per a empreses catalanes proveïdores de OEM, TIER1, TIER2 i TIER3.

El sector packaging segueix generant interès per a les empreses catalanes i compta, sobretot, amb dos sectors preponderats; la cosmètica i la farmacèutica, que, tot i comptar amb molts laboratoris internacionals, s’ha començat a crear una indústria local i això crea una necessitat d’innovació en els processos d’empaquetatge i embalatge.

En el sector de salut i equipaments mèdics també es generen moltes oportunitats. Els complements alimentaris, vitamines i medicina natural tenen cada vegada més demanda.

Les vendes on-line han crescut un 350% durant l’any 2020 i es preveu un augment en els propers anys. Marketplaces com Amazon, Mercado Libre i Linio dominen el mercat però existeixen també altes alternatives per a vendre on-line.

______________________________________________________________________________________________________

Què us oferim:

  • Reunió amb el responsable del mercat de Mèxic de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
  • Agenda individualitzada elaborada per la nostra col·laboradora a destí.
  • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
  • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.

Dades de participació:

  • Quota de participació:  350 € (+IVA)
  • Preu d’agendes en destí: 600 € (+IVA)
  • Data límit d’inscripció: 30 de juliol de 2021
  • Places limitades

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.

2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol·liciti dins la data fixada pels organitzadors a:
Montse Llimós
Adreça electrònica: mllimos@cambraterrassa.org
Cambra de Comerç de Terrassa, Departament Internacional
C/ Blasco de Garay, 29-49
Tel.: 937339833

3. La sol·licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)

4. Forma de pagament:
Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Directa a Mèxic 2021”, al compte número:
IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607
SWIFT: BSABESBB

5. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
– La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
– La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
– Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol·licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.

Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.

6. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.

7. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.

8. En cas de cancel·lació per part de l’empresa:
– La quota de participació no es retornarà.
– La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas de que el nostre col·laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.

Convocatoria català missió virtual Mexic 2021

Convocatoria castellano misión virtual Mexico 2021

Contacta amb:
Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org