Skip to main content
Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
19 març 2023
Finalització:
24 març 2023
 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Missió comercial a Panamà i República Dominicana 2023La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en el marc del Pla d’Acció Internacional 2023 del Consell General de Cambres de Catalunya i amb la cooperació dels seus col·laboradors d’ACCIÓ a Panamà, organitza una Missió Comercial a Panamà i República Dominicana del 19 al 24 de març de 2023.

Aquesta missió comercial és de caràcter multisectorial

Es visitaran, entre d’altres, les ciutats de Panamà i Santo Domingo segons les agendes individuals preparades específicament per la Cambra per a cada empresa.

Data límit d’inscripció:  20 de gener de 2023

________________________________________________________________________________________________________________

OPORTUNITATS DE MERCAT

Per què Panamà?

Panamà, amb més de 4 milions d’habitants ha estat el país de la regió amb les restriccions més estrictes durant aquests anys de pandèmia. Tot i això, ha viscut un creixement del 8% durant l’any 2021.

Actualment, s’observa una gradual reactivació econòmica després de la forta paralització que ha patit per a frenar la pandèmia. Les mesures de mitigació i l’àgil procés de vacunació del segon trimestre de 2021 ha contribuït en el procés de recuperació de les activitats econòmiques.

Les activitats relacionades amb l’economia interna  que han acabat el 2021 amb un exercici positiu han estat la construcció, transport, comunicacions, comerç, els serveis governamentals i la salut. També han crescut sectors com l’explotació de mines i pedreres  i el Canal de Panamà ha augmentat els seus ingressos per peatges en un 20,2%, així com els ingressos generats per l’increment de moviment dels contenidors i les reexportacions de la Zona Libre de Colón.

El govern manté actius programes per a ajudar a la petita i mitjana empresa centrada en el sector serveis, que actualment manté el 70% de la força laboral del país.

Una font d’oportunitat seran els sectors relacionats amb l’e-commerce i processos de digitalització, sobretot en sectors com el turisme, sector financer, logístic, retail  i industrial i també en el govern).

El Govern està impulsant el “nearshoring” per a generar vincles entre la gran empresa i la indústria nacional. Projectes agroindustrials poden generar oportunitats de consultoria, béns d’equip i maquinària.

Aquest 2023 s’espera la reactivació de projectes d’obra pública, infraestructura viària i sistemes de mobilitat urbana i de mercaderies, així com la finalització de la infraestructura hospitalària. El sector farmacèutic està demanant ”Medical suppliers” així com noves tecnologies.

 

Per què República Dominicana?

La República Dominicana ha tancat l’any 2021 amb un creixement del seu PIB en un 10%, recollint fruits de les accions que van impulsar la reactivació econòmica d’aquest país, posterior a la crisi generada  per la pandèmia de la COVID-19.

L’FMI ha constatat que l’economia dominicana apareix entre les 10 de creixement més gran de 2021 en l’àmbit mundial i entre les 6 primeres d’Amèrica Llatina i el Carib (ALC). De fet, es troba entre els 6 països  d’ALC que recuperen els nivells prepandèmia ja en el 2021.

La diversificació ha estat robusta i diversificada, tant a nivell macro com a tots els sectors d’activitat econòmica.

Quant al turisme, República Dominicana ha recuperat ja quasi el 75% del volum total de turistes respecte al 2019. Equipaments, mobiliari, aliments i productes per al sector hoteler i restaurador compten amb moltes possibilitats i subsectors com el turisme mèdic reprendran la seva tendència positiva generant oportunitats pel sector d’equips i dispositius mèdics.

________________________________________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ

Quota de participació:   450 € (+IVA)

Preu d’agendes en destí:

*Presencial

 • 1 país: 800 €+IVA
 • 2 països: 1200 €+IVA

*Virtual

 • 1 país: 600 €+IVA
 • 2 països:  900 €+IVA

Data límit d’inscripció: 20 de gener de 2023.

Places limitades

Què us oferim?

 • Reunió amb el responsable dels mercats de Panamà i República Dominicana de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
 • Agenda individualitzada elaborada pels nostres col·laboradors a destí.
 • Recolzament logístic d’organització i tramitació de la documentació necessària.
 • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
 • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.
 • Acompanyament d’un tècnic de la Cambra de Comerç de Terrassa durant el viatge i a visites si així ho requereix l’empresa.

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

________________________________________________________________________________________________________________

Condicions de participació

 1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden, doncs, excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.
 2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol·liciti dins la data fixada pels organitzadors a:

Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org

Cambra de Comerç de Terrassa, Departament Internacional

C/ Blasco de Garay, 29-49

Tel. 937339833

 1. La sol·licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)
 2. Forma de pagament:Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Directa a Panamà i República Dominicana 2023” al compte número:

IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607

SWIFT: BSABESBB

 1. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
 • La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
 • La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
 • Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol·licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.

Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.

 1. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.
 2. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.
 3. Tota alteració en el viatge com dates, vols, itineraris, haurà de ser prèviament autoritzada pel director de la Missió.
 4. En cas de cancel·lació de l’empresa: La quota de participació no es retornarà.

La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas de què el nostre col·laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.

De les despeses ocasionades amb l’agència de viatges, l’empresa en serà directament responsable.

 

Convocatoria missió Catala Panama i República Dominicana2023

Convocatoria misión Panama y República Dominicana2023

Contacta amb:
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org
937 339 833

Close Menu