Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
29 Març
Finalització:
4 Abril

Missió comercial a Panamà i Costa RicaDel 29 de març al 4 d’abril

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en el marc del Pla d’Acció Internacional 2019 del Consell General de Cambres de Catalunya i amb la cooperació dels seus col·laboradors d’ACCIÓ a Panamà, organitza una Missió Comercial a Panamà i Costa Rica del 29 de març al 4 d’abril de 2020.

Aquesta missió comercial és de caràcter multisectorial i compta amb una subvenció “bossa de viatge” segons condicions d’ACCIÓ.

Es visitaran, entre d’altres, les ciutats de Panamà i San José  segons les agendes individuals preparades específicament per la Cambra per a cada empresa.

Data límit d’inscripció:  31 de gener de 2020

______________________________________________________________________________________________________

Oportunitats de mercat:

PER QUÈ PANAMÀ?                                 

Panamà,  situada a l’Amèrica Central, té una superfície de 75.420 Km2 i una població de 4.159.000 habitants. El PIB del país ha crescut aproximadament un 5% anualment durant els últims anys, aconseguint posicionar-se com l’economia número 76 del món per volum de PIB. El creixement de Panamà en l’exercici 2019, s’estima que serà del 4,5% envers el 3,7% del 2018.

Panamà és un dels països econòmicament més desenvolupats de Centre Amèrica, a més d’ésser el país que té un major ingrés per càpita i de ser el segon país amb un índex de desenvolupament humà i de competitivitat més elevats de la zona. Cal afegir que l’economia de Panamà és una de les més estables, dinàmiques i amb major creixement de tota l’Amèrica Llatina.

L’entrada d’un nou govern al juliol de 2019, ha donat pas a la planificació i l’execució de nous projectes. Les prioritats són l’accés a l’aigua i el sanejament de tot el país.

El sector de la construcción no se prevé tan dinámico como en años anteriores. Aunque, en sectores como el de la electricidad, se generarán oportunidades para la eficiencia energética.

El sector Digital Health (Salut Digital), dins l’àmbit sanitari, serà un dels sector que rebrà més inversió pública.

Pel que fa a importacions, Panamà és un país net de gairebé tot tipus de producte, per la qual cosa segueix havent-hi oportunitats de béns de consum: alimentació, tèxtil-confecció, electrònica i TIC’s.

Els sectors associats al comerç internacional també gaudeixen d’oportunitats , com podem ser empreses que ofereixen tecnologia, maquinària i serveis, equips per al sector portuari i serveis logístics.

 

PER QUÈ COSTA RICA?                                      

Costa Rica està situada a Amèrica Central, té una superfície de 51.100 Km2 i té una població de 5.022.000 habitants. Aquest país és l’economia número 78 del món per volum del seu PIB. Al llarg dels darrers anys, s’han desenvolupat sectors com el turístic i el tecnològic; formant part avui dia de la base sòlida en la qual se sustenta l’economia d’aquest país.

Les dades macroeconòmiques indiquen que Costa Rica és un país en constant creixement, augmentant el seu PIB (segons el Banc Mundial) des de l’any 2000 un 157% i la renda per càpita un 133% en el mateix període.

L’economia de Costa Rica, segons l’índex de competitivitat, es troba en la 4a posició i és el 3r país amb menys pobresa respecte tots els països d’Amèrica Llatina.

El sector salut és un dels sectors que rebrà més inversió pública. Es requeriran proveïdors de productes de més qualitat i tecnologia en el sector privat. A Costa Rica, al igual que Panamà, també es començarà a obrir pas el sector de Digital Health.

El sector agropecuari segueix tenint un pes important en les exportacions del país. Cada vegada requereix més tecnologia per a millorar la productivitat dels proveïdors locals i, així, ésser més competitius a nivell internacional. Alhora, hi ha un interès creixent en afegir valor a través de la imatge del producte, amb la qual cosa, sectors com el del packaging, són altament demandats.

També trobem oportunitats en empreses relacionades amb el sector turístic i en el mercat agroalimentari, sobretot en la distribució de productes de gran consum/canal Horeca.

 

 

______________________________________________________________________________________________________

Què us oferim?

 • Reunió amb el responsable dels mercats de Panamà i Costa Rica  de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
 • Agenda individualitzada elaborada pels nostres col·laboradors a destí.
 • Recolzament logístic d’organització i tramitació de la documentació necessària.
 • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
 • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.
 • Acompanyament d’un tècnic de la Cambra de Comerç de Terrassa durant el viatge i a visites si així ho requereix l’empresa.

Dades de participació:

 • Quota de participació 650 € (+IVA)
 • Preu d’agendes en destí:
 • 1 país: 800 € + IVA
 • 2 països: 1.000 € + IVA

Subvenció d’agendes segons condicions d’ACCIÓ

 • Data límit d’inscripció: 31 de gener de 2020
 • Places limitades

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

 1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden, doncs, excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.
 2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol·liciti dins la data fixada pels organitzadors a:

Montse Llimós

Adreça electrònica: mllimos@cambraterrassa.org

 1. La sol·licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)
 2. Forma de pagament:
 • Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Directa a Panamà i Costa Rica 2020” al compte número:

IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607

SWIFT: BSABESBB

 1. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
 • La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
 • La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
 • Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol·licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.

Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.

 1. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.
 2. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.
 3. Tota alteració en el viatge com dates, vols, itineraris, haurà de ser prèviament autoritzada pel director de la Missió.
 4. En cas de cancel·lació de l’empresa:
 • La quota de participació no es retornarà.
 • La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas de què el nostre col·laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.
 • De les despeses ocasionades amb l’agència de viatges, l’empresa en serà directament responsable.

Convocatòria de la missió a Panamà i Costa Rica

Convocatoria de la misión a Panamá y Costa Rica

Contacta amb:
Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org