Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
19 Maig
Finalització:
25 Maig
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Missió comercial a Croàcia i SèrbiaDel 19 al 25 de maig de 2019

La Cambra de Terrassa, en el marc del Pla d’Acció Internacional 2019 del Consell General de Cambres de Catalunya, i amb la cooperació dels seus col·laboradors d’ACCIÓ a Zagreb, organitzen una Missió Comercial a Croàcia i Sèrbia del 19 al 25 de maig de 2019.

Aquesta missió comercial és de caràcter multisectorial i compta amb una subvenció “bossa de viatge” segons condicions d’ACCIÓ.

Es visitaran, entre d’altres, les ciutats de Zagreb i Belgrad amb la possibilitat de desplaçament a Lubliana (Eslovènia) si les empreses compten amb oportunitats de mercat al país.

Data límit d’inscripció: 28 de febrer de 2019

______________________________________________________________________________________________________

Oportunitats de mercat:

PER QUÈ CROÀCIA?

Dins del grup de repúbliques sorgides de l’antiga Iugoslàvia, Croàcia és el segon país amb més poder adquisitiu i econòmic després d’Eslovènia. Tot i ser un mercat petit de 4,29 milions d’habitants, disposa d’una situació estratègica al sud-est d’Europa. Des de la seva adhesió a la Unió Europea el 2013, s’han previst fortes inversions en infraestructures finançades amb fons comunitaris.

Destaca per estar entre els països amb major taxa de desocupació del món. Un dels principals objectius de Croàcia respecte a la seva economia és la captació d’inversions estrangeres per al seu futur desenvolupament i la reestructuració i modernització de la seva economia. La capital i més important ciutat de Croàcia és Zagreb, i és un important centre de comerç exterior i de negocis.

Actualment, els sectors prioritaris per al país són: la restauració (col·lectivitats, equipament hoteler i restauració), salut i equipaments mèdics (equips de diagnòstic i instruments mèdics), les TIC i transformació digital, maquinària, metal·lúrgia i béns d’equip.

PER QUÈ SÈRBIA?

Sèrbia és la principal economia membre de l’àrea CEFTA (l’Acord Centreeuropeu de Lliure Canvi) i està considerat com un dels països amb un potencial de creixement més gran a mig termini. La disponibilitat de recursos naturals per a la generació d’energia, així com la combinació d’una força de treball relativament qualificada amb costos salarials moderats, són condicions atractives per iniciar-hi negocis.

En l’actualitat l’agricultura aporta el 7,9% del PIB i fins fa pocs anys l’agricultura era el principal sector exportador de Sèrbia i l’únic sector que en aquest país registrava superàvit comercial.

El sector secundari suposa entorn del 30% del PIB de l’economia sèrbia, predominant les manufactures, l’energia i la construcció. Mentre que el sector terciari representa un 60% del PIB, on predominen els comerços majoristes i al detall, les telecomunicacions, els hotels i restauracions.

Els principals sectors prioritaris per al país són: indústries del transport, medi ambient, material elèctric, maquinària, components i productes químics per a processos industrials, biotecnologia, farmàcia i additius per a l’alimentació animal.

______________________________________________________________________________________________________

Què us oferim?

  • Reunió amb el responsable dels mercats de Croàcia i Sèrbia de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
  • Agenda individualitzada elaborada per la nostra col·laboradora a destí.
  • Suport logístic d’organització i tramitació de la documentació necessària.
  • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
  • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.
  • Acompanyament d’un tècnic de la Cambra de Comerç de Terrassa durant el viatge i a visites si així ho requereix l’empresa.

Dades de participació:

Quota de participació 650 € (+IVA)
Preu d’agendes en destí:
– Agenda de contactes a un país: 800 € (+IVA)
– Agenda de contactes a dos països: 900 € (+IVA)

Subvenció “bossa de viatge” segons condicions d’ACCIÓ.

Data límit d’inscripció: 29 de febrer de 2019.
-Places limitades

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

______________________________________________________________________________________________________

Condicions de participació:

1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden, doncs, excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.
2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol•liciti dins la data fixada pels organitzadors a:
Iolanda Pujol
Cambra de Comerç de Terrassa, Departament Internacional
C/ Blasco de Garay, 29-49
Tel.: 937339833
Adreça electrònica: ipujol@cambraterrassa.org
3. La sol•licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)
4. Forma de pagament:
– Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Comercial a Croàcia i Sèrbia 2019” al compte número:
IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607
SWIFT: BSABESBB
5. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
– La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
– La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
– Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol•licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.
Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.
6. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.
7. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.
8. Tota alteració en el viatge com dates, vols, itineraris, haurà de ser prèviament autoritzada pel director de la Missió.
9. En cas de cancel•lació de l’empresa:
– La quota de participació no es retornarà.
– La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas que el nostre col•laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.
– De les despeses ocasionades amb l’agència de viatges, l’empresa en serà directament responsable.

Convocatòria de la missió a Croàcia i Sèrbia

Convocatoria de la misión a Croacia y Serbia

Contacta amb:
Iolanda Pujol ipujol@cambraterrassa.org
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org