Skip to main content

Organitzada en el marc del projecte europeu Chimera per impulsar el sector creatiu a l’arc mediterrani

82 OPORTUNITATS DE NEGOCI I COOPERACIÓ PER A VUIT EMPRESES CATALANES, RESULTAT DE LA TROBADA B2B EUROPEA DEL SECTOR CREATIU

La trobada empresarial B2B ha reunit un total de 85 empreses de set països diferents que han participat d’un total de 168 entrevistes de negoci

82 oportunitats de negoci i cooperació per a vuit empreses catalanes, resultat de la trobada B2B europea del sector creatiu

Terrassa, 31 d’octubre de 2018. Un total de 82 oportunitats de cooperació i de negoci és el balanç de l’activitat de networking professional de la delegació de vuit empreses catalanes del sector creatiu que, de la mà de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, ha participat en la trobada internacional d’indústries creatives de l’arc mediterrani que s’ha celebrat els dies 24 i 25 d’octubre a la ciutat italiana de Bari. La trobada empresarial B2B ha reunit 85 empreses, sobretot del sector del disseny i de la indústria audiovisual, de set països diferents que han participat en un total de 168 entrevistes de negoci.

Aquesta trobada s’ha desenvolupat en el marc del projecte de cooperació europeu Chimera, orientada a promoure la internacionalització de les empreses del sector creatiu i potenciar les oportunitats de col·laboració entre empreses en els mercats internacionals.

En el transcurs de la jornada empresarial B2B celebrada a Bari també s’han desenvolupat tres sessions d’anàlisi i debat centrades especialment en el desenvolupament i la competitivitat de les indústries del sector creatiu a Europa. Les organitzacions i empreses participants han debatut sobre l’evolució del sector, les oportunitats que des de l’àmbit de la recerca i la innovació tecnològica poden contribuir a consolidar el seu creixement, els canvis en el perfil i les competències professionals en el sector d’acord amb les noves demandes del mercat i la necessitat d’adequar els plans de formació professional al mateix temps que han valorat la contribució del projecte europeu Chimera a la seva competitivitat, mitjançant accions d’anàlisi del sector i prospecció de mercat i de formació en internacionalització. Així mateix, durant la jornada també s’han debatut aspectes vinculats a l’accés al finançament per dinamitzar el desenvolupament i la internacionalització de les indústries creatives i culturals.

Les empreses catalanes que han format part de la delegació que participarà en la trobada B2B de Bari han estat les següents: White Moose Productions, de Sabadell (audiovisual); Esglai Productions, d’Aiguafreda (audiovisual); Nan Creatiu, de Reus (disseny i arquitectura); Vision Consultancy 2000 SL, de l’Hospitalet de Llobregat (agència creativa i de comunicació); Woodys Barcelona, de Barcelona (agència creativa i de comunicació); Nutcreatives SL, de Barcelona (disseny); Golden Studio, de Barcelona (audiovisual); Gina Barcelona Architects, de Barcelona (arquitectura).

La Cambra de Terrassa és una de les organitzacions sòcies del projecte europeu Chimera, promogut per fomentar la competitivitat i la cooperació transnacional entre empreses del sector de les indústries creatives dels països mediterranis. El projecte Chimera, que es desenvolupa en el marc del programa Interreg Mediterranean cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, també compta amb la participació d’organitzacions d’Itàlia, Eslovènia, Portugal, Grècia, França i Albània.

Descarregar PDF.

Close Menu