Skip to main content

10a EDICIÓ DEL GRUP PLATÓ GERENCIAL DE LA CAMBRA DE TERRASSA

Grups Plató és un programa que promou la trobada i l’intercanvi de coneixement i d’experiència entre empresaris i empresàries, amb dinàmiques de treball col·laboratiu i un entorn de confiança, que permeten enriquir les pròpies decisions del dia a dia de l’empresa i enforteixen les habilitats de lideratge

 

Terrassa, 23 de novembre de 2022. El Grup Plató Gerencial ha iniciat la seva 10a edició. Els Grups Plató són un programa de la Cambra de Terrassa que promou la trobada i l’intercanvi de coneixement i d’experiència entre empresaris, empresàries, directius i directives no competidores i de diferents sectors amb dinàmiques de treball col·laboratiu que permeten enriquir les pròpies decisions del dia a dia del negoci i trobar solucions als reptes empresarials que sorgeixen.

Una proposta consolidada i de gran valor afegit que organitza la Cambra, que promou l’esperit emprenedor i innovador, enforteix les habilitats de lideratge i contribueix a millorar els processos i generar projectes de creixement sostinguts i que siguin diferencials per a les empreses del territori.

El fet que directius i directives es trobin entre iguals i amb inquietuds similars, genera un entorn de confiança entre ells i de sentiment de pertinença (que és gran part de l’essència dels Grups Plató) en el qual poden exposar els seus reptes del dia a dia en el negoci i buscar conjuntament solucions. En l’organització dels grups, la Cambra de Terrassa vetlla perquè no hi hagi empreses de competència directa entre els participants. A més, hi ha un compromís de confidencialitat per part dels empresaris i empresàries per a tot allò que es tracti en les dinàmiques dels Grups Plató.

 

Dinàmica dels Grups Plató

En els Grups Plató, la metodologia i periodicitat de les sessions i els temes tractats els proposen els empresaris i empresàries participants, en funció de les seves necessitats.

Quan el grup queda constituït, es duu a terme un team building, on cadascun dels participants exposa els reptes que tenen les seves empreses i quines són les preocupacions del seu dia a dia com a CEO. Així, els participants, en un entorn de confiança i cocreació, consensuen la priorització del tractament dels reptes al grup juntament amb els mentors d’empresa i els professionals facilitadors de la Cambra de Terrassa.

Al llarg de les sessions, es conviden també d’altres empresaris, experts en temàtiques concretes econòmiques i empresarials, etc. perquè puguin explicar la seva experiència inspiracional en algun dels temes concrets establerts. Així, ho explica Sònia Pérez, responsable de Formació de la Cambra de Terrassa: “Un dels valors afegits que aporta la Cambra és el coneixement que tenim de les empreses del territori, que ens permet seleccionar-les perquè puguin explicar la seva experiència o bona pràctica al Grup Plató, generant un debat entre iguals molt interessant i enriquidor”.

Feu clic aquí per escoltar i descarregar les seves declaracions.

 

10a edició: 14 empreses participants de diferents sectors empresarials  

Al llarg d’aquests anys, han passat 26 empresaris i empresàries pel Grup Plató Gerencial, 4 de les quals han participat en totes les edicions. La 10a edició del Grup Plató Gerencial la conformen directius i directives de les següents 14 empreses: AECA Assessoria Energètica Catalana, Aintas, Carlos Arboles SA, Cartobol SA, Exclusives Egara, Filinox SA, Grup TG-Direxis, Morillo Energy Rent, Sonpura, Taxitronic-Interfacom, Teknokroma Analítica SA, Torrella Ingeniería y Arquitectura, Vak Kimsa i Wetron Automation Technology.

Rafael Nadal, CEO de Teknokroma, ha destacat el valor afegit de la col·laboració amb altres empresaris i empresàries del Grup Plató Gerencial a l’hora de prendre decisions al seu negoci: “El Grup Plató m’ha aportat, sobretot, seguretat en la presa de decisions i m’ha donat coneixements de gran valor empresarial, al mateix temps que una visió transversal de l’entorn econòmic. Tot això en un espai col·laboratiu, molt agradable i d’absoluta confidencialitat i confiança”.

Feu clic aquí per escoltar i descarregar les seves declaracions. 

Per la seva part, Pere Vallès, CEO de Wetron, i mentor dels Grups Plató, ha estat des de l’inici del projecte, en les 10 edicions del Plató Gerencial. Vallès en destaca “l’intercanvi d’experiències reals, amb els peus a terra, viscudes entre gent que també ho ha viscut. Desenvolupem un coneixement pràctic que ens permet millorar com a directius, responsables d’empresa. Els empresaris, que moltes vegades ens sentim sols, al Grup Plató ens sentim acompanyats.” I afegeix: “podem parlar fins i tot dels nostres errors o del compte de resultats, temes que seria impensable poder-los tractar en d’altres entorns”.

Feu clic aquí per escoltar i descarregar les seves declaracions.

 

Diferents Grups Plató segons el perfil d’empresari/ària o directiu/iva 

A més del Grup Plató Gerencial, actualment la Cambra de Terrassa organitza diferents grups amb d’altres perfils de direcció empresarial: el Grup Plató Internacional, que inicia la seva 2a edició ara al novembre; el Grup Plató Industrial, que actualment es troba en la seva 7a edició; el Grup Plató de Recursos Humans, que inicia la 3a edició ben aviat; o també el Grup Plató Innovació que comença el proper 13 de desembre amb el team building.

Aquells empresaris i empresàries, directius i directives que vulguin obtenir més informació sobre els Grups Plató, es poden posar en contacte via correu electrònic amb la Cambra a través del correu electrònic plato@cambraterrassa.org o bé al telèfon 93 733 98 33.

Close Menu